Vindfjellsamarbeidets føremelding

Her følger offisiell rapport vedr preparering av turløyper i Vindfjelltraktene. (se også eget løypekart med angivelse av parkering/utgangspunkt)

Søndag 8. desember 2019:    De stedvis flotte forholdene fra sist helg ble ødelagt av regn og mildvær denne uka. Nå har vi hatt noen få kuldegrader de siste par døgnene og lett snøfall i natt. Dette er ikke tilstrekkelig til å kjøre og lage brukbare løyper i terrenget, men vi preparerer noen skogsbilveger i dag med utgangspunkt fra Løvås.  

Fredag 29. november 2019:  I dag har vi grunnpreppa bilvegen mellom Løvås og Grorud og løypa over Jomfruvann og videre mot Skrim. I tillegg Vindfjelløypa fra Presteseter mot Holtervannsveien og fulgt veien tilbake i retning Løvås. Vær obs på at det er mye fuktighet i myrene og vi har dratt opp litt søle. I noen områder med mye vegetasjon har vi bare kjørt flatt uten å sette spor da mildværet har resultert i en del dumper og hull.
I morra tidlig setter vi kursen mot Viddaseter, så følg med på sporinga hvis du skal på ski i dette området.

Torsdag 28. november 2019: De siste ukene har det vært varierende nedbør i Vindfjelltraktene med både regn og snø. Vi fikk et grunnlag ved forrige snøfall og med det siste som har kommet denne uka har vi nok til å starte grunnpreparering av løypene. Vi kjører der hvor det er mulig å komme fram, da det er mye fuktighet i myrene. Værvarslet for de neste dagene varsler om stabil kulde, slik at løypene bør få «satt seg». Dermed skulle det være muligheter for en skitur til helga.

Følg løypemaskinen HER.

Støtt oss!  Klikk deg inn på "Støtt samarbeidet" i menyen til venstre å vær med og bidra til preparerte skiløyper. Eller benytt Vipps til 526485.  :-)

Henstilling: De som ønsker å gå fristil, bør ta hensyn til de klassiske sporene. Der det er kjørt to spor i trasèer som går på bilveger er det en mulighet å skøyte i midten. Utgangspunkt er da Løvås. De klassiske sporene blir totalt ødelagt ved å gå fristil! Og til dere som går på beina i løypene våre : slutt med det. Skiløyper kjøres opp for de som har ski på beina! Det er nok av brøyta skogsbilveger i distriktet til å gå tur på. Det samme gjelder for dere som benytter "fat-bike" når løypene ikke er harde nok.

En bønn til hunde-eiere til slutt: Da det brukes betydelige ressurser for å preparere skiløypene i distriktet for skiløping, hadde det vært fint om dere kunne vise hensyn når løypene er nypreparert! Tenk også på de som kommer etter dere i sporet og fjern eventuell hundemøkk.

GOD TUR !